Frunatmaken's Blog

joorå så att men – näe berätta

Vad har du på skambandet?

Förutom handfast trädgårdsarbete har jag softat en del vid datorn också. Om man har Spotify och det har man, om man dessutom har Facebook och det har man. Då får man upp frågan om man vill göra sitt musiklyssnande publikt. Klart man ville. Nu ser jag vad min bror lyssnar på på sin Spotify. Han har gjort sig ett skamband. Ett blandband med musik som han skäms över att han lyssnar på. Själv övervägde jag att stänga funktionen där som berättar vilka mina mest spelade låtar och artister är. Jag inser att jag jag blir lite stressad av att det inte är tillräckligt ”bra” musik som kommer upp där. Tänk om smakpolisen kommer. Stressande sånt där. Att man har det också att leva upp till inför sig själv att man ska ha god musiksmak. Har du ett skamband? Musik du skäms över att du gillar? Jag ska fundera på vilka mina skämsisar är och eventuellt återkomma med en Spotifylista. Tar jag ut mina troll i solen kanske de spricker och jag kan få gilla dem.

13 kommentarer

 1. Haha, tyvärr kan jag inte länka här från min IPhone, men jag har bl a Julio Inglesias med ”Vincent – starry starry night” som jag FAKTISKT tycker är jättefin – så det så 😉

 2. Jag har ju så utomordentligt god musiksmak, så nåt skamband behövs inte, hehe! 😉 Men jag kommer att tänka på hur skämmigt det var att lyssna på ABBA, det gjorde man i smyg, medan utåt gällde bara Status Quo och Genesis och hårdare grejer. Ja, ljuva sjuttital…
  OK, jag kanske får fundera en gång till på det där med skamband…

 3. ha ha ha ha ha…..jaaaaa…du musiksmaken är väl som baken…. 🙂

  Jag har fått kolla in sönernas musiksmak genom spotify och blev förvånad över yngste sonen.. KUL.

  SKOLAN ja…du har rätt…de säger sig vilja en sak…men egentligen är det annat de vill.. när de gäller föräldrar.. HÅLL ER BOOOOOOORTA vill de.. 😉

 4. Oj, Nina hagen, Sex pistols…. är det skämmigt?!

 5. Eftersom jag INTE lyssnar på dansbansmusik så anser jag mig inte behöva skämmas över det jag lyssnar på.

  Men dansbandsmusik…..GISCHHHH!!!!

  • Men i alla fall jag kan lik föbaskat en himla massa av dem utantill.

 6. Det värsta tycker jag, med allt som finns att delta i , ät att man inte hinner. Ibland hinner jag inte kommentera i bloggar jag vill kika i fast jag vill. Facebook tar massa tid av kvällarna som kan användas till annat och så skall man minnas alla lösenord. Fast det är kul!!! så hur gör jan….?

  • Kopplingen mellan Spotify och Facebook kom bara upp när jag öppnade Spotify en dag. Har du Spotify så tror jag att det ska fixa sig av sig själv och att man får säga ifrån om man inte vill visa. Jag har för mig att jag läst att Spotify numera inte kräver ”invites” men behövs det för att skaffa så har jag sådana.

 7. Nej och åter nej, bry dig inte utan lyssna och njut av det som dina öron gillar att höra. Vem har rätt att säga till andra vad som är rätt och fel när det gäller något så personligt som musiksmak.
  Man har ju olika smak så är det bara, det finns massor av musik som jag verkligen inte gillar och kan undra hur andra orkar höra skiten … men säga något skulle jag nog aldrig göra, bara jag slipper lyssna på det själv så är det väl ok eller hur?

  Kram och lyssna på nu

  • Fast det är mer min inre smakpolis som kan vara problemet. Grejjen med just Spotify är nog att där spelar jag ganska mycket musik som jag inte vill köpa för att jag inte tycker att det är värt det. Det gör ju att där helt naturligt blir mer provlyssnat och mindre hela jag. T ex är den mest spealde artisten där en grupp som jag läste en recension av och så satt jag på och gick och gjorde annat. Jag minns fortfarande inte hur de låter. På Last.fm finns det mesta jag lyssnat på i statistikform där är det Johnny Cash som toppar, honom känner jag definitivt till.

 8. Mnjaaneej … egentligen inte. Jag lyssnar på så himla mycket olika musik och nej … inte kan jag säga att jag skäms … direkt .. för något.

  Kram!

 9. Jag har valt o strejka emot de där, gillar inte att folk får veta vad jag har för playlist. De känns för privat på något sätt. Haahaha spotify hade jag me mitt hjärta så våra playlist är liksom, våra. Inte alla andras! :O Tycker de dåligt att man måste koppla sig JUST till facebook för o kunna dela.. Tänk om man ej hade facebook då?

 10. På mitt skamband finns: Barry Manilow! *rodnar i djuprött*
  Har någon vriden liten dragning åt den smörsångaren som definitivt inte platsar i min övriga musikkonsumtion..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: