Frunatmaken's Blog

joorå så att men – näe berätta

Nu är det lite mycket

I det verkliga livet rusade visst gårdagen på. Hund och Humla konkurrer ut bloggen. Som vanligt när Humlan styr upp tillvaron händer det grejjer. Ett parasoll är inhandlat. Så småningom när fasaden är utbytt kommer det att bli ny markis och uteätandet kommer att kunna få lite skugga men i vänta på och som komplement tyckte jag nog att 99 kr på Jysk var helt ok för ett inte så vansinnigt snyggt men helt ok paraflax.

Vi hann också in på de flesta av stadens affärer, eller kanske inte men rätt många. Inhandlat är iPhoneskal, fästingmedel och plockare för de fästingar som bara betraktar medlet som dressing, jordgubbar, kött och vin. Sen satt vi och drack lite rosé på uteplatsen till det grillade köttet.

Ifjol var maken och jag i Argentina på våren. Bonusmågens mormor var en riktig matmamma som ville visa vad hon kunde. Asado och sallader. En del av dem har återskapats här hemma till det grillade. Speciellt en blir det ofta. Majs (en lite större burk eller två pyttisar), äpple (ett lagom syrligt i småbitar eller rivet på grova sidan) och lite sellerin (en stjälk eller två, tunt skuret), salt och peppar, binds ihop med lite majonäs. Låter knäppt men hittills har ingen som provat frynt på näsan. Inte ens jag som inte gillar selleri alls. Så nu fick ni receptet också. Det och en bild på det lilla som blev kvar och bott i en plastburk i kylen över natten.

7 kommentarer

 1. Det låter smaskens och skall provas. Var så säker … men inte idag. För idag spöregnar det och ingen kväll för grillning i sikte är det heller …

  Ha det …

  Kramar!

 2. Såg riktigt gott ut, måste nog prova :O)

 3. Jag som älskar majs! Ser gott ut!
  🙂

 4. Mumsigt, kan testa receptet i helgen!

 5. Den där salladen ska jag ta och testa. Selleri är något man behöver lära sig tycka om och med tanke på hur mycket det äts i USA, så hade jag inget alternativ då det begav sig.

 6. Majs är sjukt gott, älskar majs, de nog det som gör det gott och man inte tänker på resten 🙂

 7. Jag tycker att det lät gott 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: