Frunatmaken's Blog

joorå så att men – näe berätta

Tekniken utvecklas – människan är sig lik

I dag har jag läst SvD på nätet. Tydligen innebär inte internet att vi slutat umgås. Tänk vet ni det ante mig. Visst är det konstigt på ett sätt hur rädda vi alltid har varit inför det nya. Vem minns inte alla politiskt korrekta som inte skaffade video för att videovåldet skulle ta över hemmet helt utan möjlighet att stoppas om själva maskinen fanns där. Telefon, vad skulle man med det till och det klart innan någon annan hade telefon var det ju en smula poänglöst. Mobil, där var jag själv ganska motsträvig. Vem behövde yuppienalle eller vara nåbar jämt. Förövrigt verkade folk mest bara prata om helt ointressanta saker i dem, köp tre liter mjölk på väg hem, älskling. Idag vet jag inte riktigt om jag skulle vilja vara utan. Internet, detta otäcka som skulle göra våra barn fyrkantiga i ögonen och få oss till enslingar i sådan utsträckning att släktet kunde dö ut.

Så blev det med det som med så mycket annat. Människan fortsätter att vara ett flocklevande däggdjur. Det sitter djupt. För den som inte hittar sin plats i flocken är det svårt. Svårt med eller utan telefon, med eller utan facebook. Tänk att det ante mig.

13 kommentarer

 1. Åh, jag är helt med dig. Och nya tekniker innebär bara att människor som redan är konstiga kan utöva sin konstighet på nya sätt, inte att tekniken gjort dem konstiga Konstigt, va?

  • Mycket konstigt, sen kanske man får vara lite beredd på att ny teknik just ger nya möjligheter. Pedofiler som fiskar på nätet och så men inte tror jag att det handlar om tekniken som gör människorna till det de är.

 2. Räcker upp handen på ”politiskt korrekta som inte skaffade video för att videovåldet skulle ta över hemmet helt utan möjlighet att stoppas om själva maskinen fanns där.”
  Det var tider det…;)

 3. Ha ha jag tillhör de där bakåtsträvarna som alltid är emot saker … mobilen har jag avstängd nästan jämt, om den skulle ringa känner jag inte igen signalen och minns inte vilken knappt man svarar med. Satt på tunnelbanan en gång och svor för mig själv över idioten som inte svarade i mobilen som ringde … det var min mobil som ringde. =)
  Internet hade vi väldigt tidigt då min man är i branschen … den här dumlådan glodde på mig länge innan jag tog mig an det hela. Jag fattade inte vad jag skulle ha den till … hittade första dagboken ett ställe där bara vi som skrev kunde läsa, där hade jag mina första svettiga stunder, var så rädd att göra fel.
  Men jag som idag älskar min dator och alla bloggkontakter och annat är ännu inte alls vän med mobilen. Jag vill vara ifred när jag går ut, vill inte vara tillgänglig dygnet runt som många tror att de måste vara. Så jag har motstånd mot det tekniska och lär mig inte heller hur saker riktigt fungerar. Datorn är jag skapligt bra på men krisar det så är det alltid maken som fixar det hela.

 4. Jag gillar i alla fall internet 🙂

 5. Internet och jag är bra kompisar fast jag har inte glömt mina gamal vänner 😉

 6. Gun

  Ja, haha, det var väl det jag visste!

 7. Man kan kanske till och med drista sig till att Internet bidrar till utveckling på vissa områden??

 8. Jag gillar det mesta men jag vill inte sköta underhåll eller uppgraderingar.

  Tur man har drängar i huset.

 9. Nja du, här ska du få höra. Hatar mobiler. Min är minst 10 år gammal, går på kontantkort och används endast vid nödsituationer (=inte alls) eller när jag äer försenad hem (sällan). Kontantkortet (250 kr) räcker ungefär ett år eller så. Å mobiljäveln måste ändå laddas då och då, vilket jag alltid glömmer = situation 1 och 2 ovan spelar ingen roll.
  Video och DVD – ja inte vet jag hur man använder som. Det är maken som står för det.
  Internet/datorn däremot skulle jag aldrig, aldrig vilja vara utan – inte ens på semestern, ja inte en enda dag. Jag skulle känna mig totalt handikappad. Seriöst alltå.

 10. Ja, jag tillhör dem som är fast i nätet. Men å andra sidan har jag nästan helt och hållet slutat att titta på TV. Skärm som skärm…

 11. Frågan är mer, vad vore vi utan tekniken? 😀

 12. Om jag ser på mina egna barn så är de mer sociala än tidigare generationer. De har hela tiden kontakt med sina vänner via mobilen och twitter och Facebook. Och de har inte behövt släppa taget om sin tidigaste vänner i livet pga geografiskt avstånd, så som jag gjorde en gång i tiden.

  Den nya tekniken är social

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: