Frunatmaken's Blog

joorå så att men – näe berätta

Lyckad förmiddag

Bilkörarglasögon beställda så får vi se om de snordyra kryper fram. Jag tror fortfarande att de, udda strumpor och saxar tar vägen till samma ställe. Jag har för vana att köpa en trepack saxar när jag passerar Ikea ändå kan jag inte säga att jag direkt har ett överskott. Passertillsats funnen på affären där de inte ville sälja degkrok. Jag hade lite tur och damen som gillar att sälja saker var på plats och då fanns det tillbehör och reservdelar på lagret. Jag fick dessutom köpa den på öppet köp och gå hem och prova att bygga ihop det. Eller jag hade till och med fått låna hem den men det kändes avigt att behöva fara tillbaka om den passade för att betala så jag betalade och fick löfte om att kunna lämna tillbaka. Det funkade alldeles utmärkt. Nu far det runt en vilsen fruktfluga över diskbänken och letar efter sina äpplen. Äpplena är mos i burkar som står och svalnar för att få boa i frysen.

Hemma hos svärfar finns ett husmorslexikon i fem band. Där står allt en husmor kan behöva veta. Matlagning, barnuppfostran och till och med en lista på skivor som man behöver ha. Där gick jag bet. Jag kanske får skriva av listan och kolla Spotify så att här blir någon ordning. Där stod det hur som haver att man kunde koka äppelgele av skal och skruttresterna efter äppelmos tillverkning. Hmm, tänkte denna husliga lilla människa och tänkte att hon har mynta i sin trädgård. Nu ska här experimenteras. Äppelgele med mynta låter inte det galet husligt att koka?

Sen måste det tas in mer äpplen och proceduren börja om men så länge det regnar anser jag mig befriad från äppelplockning. Hunden säger att det är blött och att han är trött efter helgen som ”vårdhund”. Det tar på krafterna att byta miljö och träffa svärfar och halva hemtjänsten. Tur han fick sig lite korv ibland. Lite extra socialträning blev det vid valstugorna på torget och när Vattudalsmaran gick förbi. Funktionären hade en mysko mikrofon så hans röst kom från högtalare också. Mycket suspekt tyckte vovven men sa ok då. Samme funktionär föreslog att jag skulle släppa hunden efter löparna för att få till lite nya rekordtider. ”Maratonlöpare jagade av rottweiler” tyckte inte jag lät som en snygg rubrik så jag avstod.

3 kommentarer

  1. Wow, snacka om att du tjänar in husmorspoäng!

    Naw, lillw vovven har haft en jobbig helg… men jag har en känsla av att han blivit bortskämd till tusen med en massa klappar och kel. 🙂

  2. Eld i baken kanske men inte jagade av en hund 😉

  3. Men så taskig du är! Förstöra för fruktflugorna sådär… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: