Frunatmaken's Blog

joorå så att men – näe berätta

Mitt brev

Hej!

Jag har ärvt en hushållsassistent. Min gissning är att det är tidigt åttiotal eller möjligen sent sjuttio. Den är likadan som min mammas som min dotter fått ärva, dotterns är orange och den vet jag köptes någon gång under sjuttiotalet. Den är liksom kantigare i modellen än de nyare. Hur som haver, det här var ett försök att åldersbestämma denna pärla. Eftersom salig svärmor levde i norra Jämtland där inga äppelträd bär äpplen följde det inte med någon passertillsats. Köttkvarn till älgkött och degkrok till brödbak men som sagt ingen passertillsats. Var hittar jag en sådan till denna fantastiska maskin? Jag bor numera i (här stod det var jag bor men vi kan väl säga den lillla, lilla staden i söder) och träden är pinfulla med frukt nämligen.

Med vänlig hälsning

Frun (här skrev jag faktiskt ut vad jag heter, märklig idé det där att vara mer öppen mot Ankarsrum som numera gör den klassiska hushållsassistenten än mot er som jag ju tycker att jag känner)

PS. Ni minns att jag berättat om svårigheterna att göra affärer här i staden. Jag kan berätta att återförsäljarlistan på Ankarsrums hemsida innehåller en butikskedja där jag försökt handla tillbehör till min assistent men se de hänvisar till näthandeln. Det tycker inte att de vill ta hem grejjer. Lite märklig inställning kan man tycka men det klart kunder är lite störande. Bortsett från det måste jag försöka bestämma något om glasögon. Mina snordyra progressiva försvann hos svärfar i går utan att jag var från tomten. Svärfar till och med hjälpte till att leta så att maken var orolig. Plötsligt var svärfar och hans rollator lika försvunna som glasögonen. Svärfar kom till rätta men glasögonen icke. Jag letade i buskarna under fönstren jag putsat, i frysen, på muggen, hela gräsmattan klipptes och kollades på så sätt men borta var de.

15 kommentarer

 1. Må glasögonen återfinnas!!

 2. ullebengtsson

  Sånt där är himla skumt. Trillar saker ned i sprickorna melllan parallella universum?

 3. Usch då, inte kul med försvunna glasögon! Ser du utan då?

 4. annieverse

  Har också en slik assistent men den är från början av 90-talet. MED passertillsats! Kan tyvärr inte vara behjälplig med åldersbestämningen, dock.
  Himla tur att svärfar kom till rätta. Kanske glasögonen också dyker upp. Där och när man minst anar det.

  • Jo jag ser lite för bra utan dem. Annars skulle jag nog inte kunnat tappa bort dem. Idag har jag beställt ett par för bilkörning så länge. Läsglasögon har jag ett par här hemma så om de inte dyker upp får jag väl hålla på och växla ett tag.

  • Har hittat en passertillsats på butiken i stan som inte kunde ta hem. De har en dam där som hellre vill bli av med sina grejjer än karln jag pratade med sist.

 5. Oj, vilken tur inte svärfar och rollatorn gick samma väg som glasögonen, puts väck!
  Men visst är det konstigt, att grejer bara kan försvinna alltså….
  Himla märkligt faktiskt!
  Hoppas du får tag i en passertillsats, annars får du väl ta oss i det avlånga landet till hjälp :O)
  Vad ska man annars ha vänner till, och glasögonen lär det ju bli svårt för oss att hitta…

 6. Vet inte faktiskt inte vad en passersats är eftersom jag bor så till att träden inte bär frukt =)

  sv: byter gärna segelbåten mot en kanot =)

 7. De där företagarna verkar komplett galna i din by.
  Trist med glasögonen. Du ska se (hahaha) att så fort du köpt nya, då dyker de andra upp…

 8. Gun

  Jag har också ärvt en gammal hushållsassistent och passertillsatsen funkar felfritt, men degblandaren eller vad det heter har gått sönder.

 9. Obefintlig service, alltså? Den butiken förtjänar inte att finnas kvar särskilt länge… eller i vart fall inte DEN expediten!

  Det där med glasögonen låter riktigt, riktigt skumt. Du har säkert lagt dem på ett ”säkert ställe”? Så brukar i alla fall jag bete mig… Sen, en vacker dag så finns de bara där!

  • Det klart att de kommer att komma fram. Är det svärfar som gömt den kan det dröja dock. Dessutom är de dryga fyrtio mil bort …

 10. Här har vi en assistent, en gåva vid första äktenskapets ingående från mina föräldrar och med en pappa från Jämtland och en mamma från Småland så…
  Den är från tidigt tidigt 80-tal och har fungerat så bra i alla år. Aldrig att jag byter bort den utan den har varit på service två gånger.

  Du på Tradera kan Du npg hitta reservcdelar. Kanske får DU ropa in lite olika om passersatsen skall ingå men…kolla denna länken:
  http://www.tradera.com/search/result.aspx?header=true&search=hush%e5llsassistent

 11. Mia

  Ja tur att svärfar med rollator kom fram igen, men… hur har det gått med glasögonen? Är de återfunna?

  • Inte än. Någonstans i norra Jämtland men var?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: