Frunatmaken's Blog

joorå så att men – näe berätta

Mest sökta

nakenfoto, äppelmos, frunatmaken, hur paserar man äpplen med asistent, berglins, det är de sökord som använts på slutet för att hamna här.

Här har jag kopierat rakt av och blir lite harmsen att man hamnar hos mig om man stavar fel. Det kanske i och för sig inte är så märkligt. Mina fingrar löper rätt snabb över tangentbordet och jag är snabb på ”publiceraknappen”. Sällan korrekturläser jag innan jag skickar iväg. Ibland kan jag se när jag väl skickat ut mina alster i cyberrymden att det inte ser klokt ut men det är då det. Nakenfotosökningen antar jag ger en viss besvikelse för den som verkligen vill se naket.

Jag gissar också att den som vill veta hur man gör äppelmos med hjälp av hushållsassistent också kan tycka att jag förklarar dåligt. Sanningen är den att man helt enkelt bara kokar äppelklyftor i lite vatten till dess de är mjuka. Så bygger man ihop assistenten enligt bruksanvisningen. Under med bunkar och tjoff ner med de mjuka äppelklyftorna. Koka upp moset med socker efter smak. Hur mycket skulle jag säga helt beror på hur syrliga äpplena är och hur sött man vill ha moset. Svärfar vill ha det sött så det får han. Ner i plastburkar och in i frysen. Så där jag då behöver inte den som letar sig hit deppa över den bristen på information.

Jag slängde med samma bild igen. Återvinning är bra, det har jag hört. Till äppelgelen använda jag det som blev över efter moskok, mynta från trädgården och lite extra vatten. Kokade det en stund. Silade av i tratt med melittafilter. Jag insåg att behovet skulle vara för litet för att motivera silduk som väl annars varit smartast. I med syltsocker till angenäm sötma och koka en stund till innan burkande i glasburk.

6 kommentarer

 1. Det där fattade till och med jag. Blev sugen på att testa, det kanske är värt risken 😀

 2. ullebengtsson

  Ibland häpnar man verkligen över de sökord som tydligen fått träff hos en själv. Mmm, älskar för övrigt äppelmos

 3. Ja men tack för informationen. Mina äppelträd dignar av äpplen som jag borde ta reda på…(vad har jag gjort för att förtjäna det?)

 4. Gun

  Åh vilken lust jag får att göra äppelmos! Förr, när barnen var små, gjorde jag alltid det. Ibland fick jag äpplen som det blev rosa mos av.

 5. Hur ser man på vilka ord fok kommit in till en?
  🙂

 6. Roligt att läsa om någon som gillar att vara huslig, göra mos och saft och så. Du har verkligen frossat här. Måste kännas bra efteråt, när allt är klart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: