Frunatmaken's Blog

joorå så att men – näe berätta

HJÄLP!

Grannen vill ha ett bestämt kort av katten och signerat. Inte det här kortet. Varför har jag då inte systematiskt sorterat mina kort?!? Jag lär väl finna originalet om någon vecka efter bläddrande men i alla fall. Så enkelt om alla kattbilder varit märkta ”Kungen”. Men sen då hur gör man för att få katten att lämna ett signerande tassavtryck? Den som tycker att det är en konstig sak att tillmötesgå ska veta att det är bästa grannen som alltid även på de kortaste varsel tar hand om katten. In och utsläpp och ibland har han varit klart mer matbortskämd än han var när vi for och misstänkta burkar som innehållit högexklusiv kattmat har hittats bland återvinningen. Grannen är synnerligen misstänkt för att försöka lära hans kattslig höghet ytterligare later. Dessutom håller hon koll på huset och dess ungdomar också så att vi tryggt kan rymma ibland.

Det vore lite kul att faktiskt försöka med fingerfärg på tassen och så på kortet eller på ett papper och lite inmontering av tassen på bilden. Frågan är då vilken färg ska man använda. Den måste vara helt giftfri naturligtvis och lätt att få bort från en kattass. Jag tror kanske inte att kungen i huset kommer att uppskatta det men plågas ska han inte. Fingerfärg? Barnstämpeldyna? Pysselmänniskor, konstnärer, kreativa galningar, går det att göra?

5 kommentarer

 1. TT

  Om man är snabb kanske vanlig vattenfärg kan gå?

 2. Giftfri flaskfärg kan passa!

 3. Jag ser fram emot en bild på tassavtrycket. Vår förra katt lyckades sätta sin tass i våt cement vid vår carport, där finns hans avtryck förevigat.

 4. Har ingen ordning på mina kort heller. Ungefär 8000 samsas i en mapp som kort och gott heter ”Foton”. Smart, väldig smart;-)
  Jag skulle nog ta läppstift och sedan ”lacka” över med färglös lack som man kan använda för akrylfärger.
  Anledningen att jag skulle använda läppstift är att det är en ”puss & kram & tack” hälsning till grannen som ju är kvinna.

  • Foton låter som ett klargörande namn på en sån mapp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: