Frunatmaken's Blog

joorå så att men – näe berätta

Sagan om makaronpuddingen

Det var en gång en tant som hade en dotter. Tanten och hennes dotter var hemma, sonen som också bodde där var just då ute på andra äventyr. En dag bestämde tanten att göra sig en gigantisk makaronpudding. Först skulle den bli till middagsmat åt henne och dottern. Resterna skulle frysas ner och bli till matlådor till tanten själv. Aldrig mer skulle tanten behöva köpa torra mackor, smaklös sallad eller fryst färdigmat på Coopen mitt i byn till jobblunch.

Nåväl, puddingen kom så småningom ut gyllenbrun ur ugnen och just då ringde det på dörren. In kommer samme T som dök upp på mc här igår kväll. Då var han en yngling i sina mesta tonår. Tanten frågade så klart om han också ville ha middag och det ville han. Tanten äter en tallrik, dottern äter en tallrik. Fascinerade tittar de på medan T äter en tallrik, två tallrikar, tre tallrikar, fyra tallrikar och så den femte, alla lika rågade och rejäla. I formen finns en strimma kvar. Lagom att lägga på en knäckemacka. Då frågar tanten om han inte ska ta lite mer. ”Nej tack, kommer svaret, jag ska iväg och träna och man vill inte känna sig däst på plan”.

Trots att den aldrig fick bli matlåda har den varit dryg den puddingen. Åtskilliga gånger har stackars T fått tugga i sig den. Kul var det och visst är det rätt underbart att se folk äta det man lagat med riktigt god aptit. Det måste vara någon urinstinkt att gilla det för bra känns det, himla bra. Inlägget får illustreras av en tomat i blivande, det ska vara några grönsaker också.

12 kommentarer

 1. Den måste ha smakat vansinnigt gott puddingen 😀

 2. Visst är det fascinerande att titta på såna där storätare… 😉

 3. Det är så roligt när man ser att maten är uppskattad – men det är väl ett under att vederbörande inte sprack med all den puddingen….

 4. En gång när barnen var små och inte åt lök och vad de nu va de hittade på… lagade älsklingen stekt fläsk och löksås. Eftersom ingen av barnen åt lök så hade han i massor av lök för det var ju bara hans sås… Ungarna åt och åt och tillslut måste älsklingen påtala att den innehåller lök!!!! för att få vara med och smaka!!! 😀
  Men tonåriga pojkar och matintaget är fascinerande!!!! Men som sagt jättekul när man lagat nå såååååå gott!!!:D

 5. Jag hade gärna varit där.

  Och sett Tantens och Dotterns miner! 🙂

 6. Hehe, tonårrskillar har verkligen ingen botten! Det är nästan lite läskigt.

 7. Ha, ha, ha!!! Undrar om han rulla runt på planen efteråt;-))))) Det finns ju inget större för en som har lagat mat om folk ta ”påtår” en eller fler gånger. Behöver jag säga att det händer ytterst sällan i mitt fall;-)

 8. Hmmm, det där med aptit är ju ett fenomen! Kan tänka mig att den puddingen hängde i ett tag i olika sammanhang.

 9. Haha! Vi får väl hoppas att du inte planerat att den där puddingen skulle räcka i flera dar 🙂

  • Planerat hade jag ju för det men inte värre än att det klart var värt att den gick åt. Lite är det väl också så att jag kanske inte haft kul främmande nu om jag snålat på makaronerna då.

   • …jag råkade trycka iväg kommentaren innan den var klar ;p skulle också ha skrivit nåt i stil med ”och att du inte bodde hundra mil från närmsta affär!”!

    🙂

   • Ingen fara och dessutom räcker den ju än.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: