Frunatmaken's Blog

joorå så att men – näe berätta

Skillnad på hund och hund

Några rejäls skillnader finns det mellan den här hunden och gammel hunden. Gammelhunden var en golden retriver. Bilden på gammelhunden i sängen är arrangerad. Han fick inte sova i sängen och han sov inte i sängen. Utom en period när jag precis nyskild saknade sängben till min dubbelsäng och han diskret gled upp på natten. Jag tyckte för mycket om att ha den trösterika varma hundkroppen där för låtsas att jag märkte det, att raka ner honom och skyller mig själv. När våren kom med lort, grus och sängben var den perioden slut. Inga problem, inga ifrågasättanden.

Vovven som bor här hos oss nu har däremot den egenheten att man liksom aldrig blir klar. Vovven och vi har pratat om regler för sängsovande. Man får inte sova i säng hos oss om man är hund. Jag trodde vi var överens om det. I dag när jag kliver ur duschen vad hittar jag i min säng då om inte en svart, luden vän. Det är liksom aldrig klart. Han ser alltid en möjlighet till omförhandling. Det gäller liksom att inte charmas till att falla till föga.

Å andra sidan var gammelgolden inte alls lika lätt att motivera. Han gillade att springa lös och loda. Han gillade att bada. Den här jycken han gillar liksom nästan allt man hittar på. Spåra. åh, det är det bästa han vet. Å andra sidan studsar han runt på Agilitybanan också och tar hinder långt innan han fått något kommando bara för att det är så kul att vara duktig. Här måste husse och matte bli snabbare på kommandogivning och på att sätta ner honom medan vi funderar på vad vi egentligen vill träna. Är vi för långsamma med att hitta på kör han hela repertoaren, hoppar över, igenom, springer upp och ner och ger både vacker tass och high five i ett enda huj. ”Nåt borde det vara de vill att jag gör”.

Bortsett från det hänger ett blött skinnställ i torkskåpet och Humlans kompis T sover. Dagens djupa tanke är ”När det regnar mc-knuttar från E4, har den oförberedda ingen makaronpudding …” Historien om makaronpuddingen är bra. Den ska få ett eget inlägg.

1 kommentar

  1. Grus och pinnar och ihoptorkade mördarsniglar som sängsällskap är litet…som det är.

    Makaronipudding älskar jag, ut med inlägget bara!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: