Frunatmaken's Blog

joorå så att men – näe berätta

En blyg viol

Det är jag det. Eller njaaa, kanske inte. Jag tordes hur som helst inte fotografera karlen som vovven och jag gick förbi på vår promenad. Han var ute med lie. Det högg till lite och så tänkte jag att pappa hade kunnat lära honom ett och annat om konsten att slå med lie. Metodiskt och arbetsbesparande och med ett speciellt gung och en speciell rytm som liksom gjorde att gräset bara la sig för hans fötter. Mannen vi gick förbi tog ett tag i taget under ymnigt svettande och fick liksom slita upp gräset med rötterna.

Om ni inte tittar på filmen (som liksom darrar) utan bara lyssnar så är det riktigt fint tycker jag. Lite den rytmen jag är ute efter. För övrigt kan man berätta att utan denna folkhögskola hade troligen inte vare sig denna blogg eller bloggerska funnits. Folkhögskolor är en källa till romanser och det var det redan när mor och far var unga.

7 kommentarer

  1. Min far var också väldigt duktig att hantera en lie. Själv försökte jag många gånger men fick aldrig till det. Det är en konst att slå gräs med lie.

  2. Minns plötsligt när en av mina farbröder tog lien, som han troligen inte rört på många år, och bara började effektivt och metodiskt och med just det rätta ljudet. Har man sett det vet man hur det ska vara. En del vill, men kan inte.

  3. MAn måste ha en speciell rytm för att hunna gå me lie…

  4. Har jag berättat för Dej om min ganska rejäla koppling till Birka folkhögskola för den var väl den Du tänkte på?

    • Det har du aldrig sagt nåt om.

  5. Mamma min hanterar lie som en hel karl…det gjorde hennes mamma också…men inte jag. Det är synd. Behärskar du konsten?

    • I teorin, i teorin …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: