Frunatmaken's Blog

joorå så att men – näe berätta

Skitsaker (ett gräsligt inlägg)

Vecka efter vecka ligger samma sökord på topp för min blogg. Det ser jag när jag kollar min statistik. Det är ”snusk blogg”. Nu när det gått mer än ett år sedan jag skrev inlägget som gör att jag hamnar där tycker jag synd om den som googlar detta och hamnar här. Så mycket till upphetsningen kan det knappast ge ens den mest lättriggade. Dessutom skulle jag säga att det är lite tveksamt om det verkligen ska särskrivas. Jag avstår från att diskutera det då man naturligtvis kan vilja ha det som två ord där bägge ska finnas för att man ska vara nöjd. Som sagt vecka efter vecka, först var det festligt att ligga högt på den googelsökningen men nu börjar jag tycka mer och mer synd om människorna.

Den andra knepiga funderingen jag har så här på morgonkulan är Tyskland och magar. När vi var runt i Tyskland insåg jag att det på många håll fanns liksom en hylla i toaletten. En hylla som dels gjorde ett plums omöjligt men däremot gjorde det möjligt att verkligen kolla vad man gjort. I mina yngre medelåldersår när barnen var mindre köpte jag ibland Burda. Det kan vara mina fördomar men en tysk tidning med sömnadsmönster gissar jag framförallt vänder sig till tyska kvinnor. Ack så mycket annonser det var för medel mot förstoppning. Märkligt, mycket märkligt. Än mer märkligt är väl att jag ännu grubblar på det. Det är en kul sak med tidningar rent allmänt, deras annonser. Det är rätt stor skillnad på vad som bjuds ut till försäljning i PRO-tidningen och i Cosmopolitan. Jag som läser alla tidningar jag kommer över så fort jag kan fnissar ibland nästan elakt åt sådant.

En av de allra skummaste sambanden jag sett var när jag under en period ofta kom över tidningen Land. Där var det anmärkningsvärt många Jehovas Vittnen som annonserade i kontaktannonserna. Det sambandet känns inte klockrent. Kanske är det så enkelt att någon började och sen spred det sig lite diskret att det var där man kunde finna varandra. Lite som forna tiders ”hemliga” mötesplatser för HBT-folket.

Min sista gräsliga morgonfundering lyder så här: Varför måste alltid djuren kräkas på mjuka underlag och varför äter han så vanvettiga mängder gräs hundskrället?!? Och så en bonusfundering: När nu hunden äter så mycket hallon, varför luktar det inte hallon när han fiser?

Jag lägger upp hallonätarfilmen igen för er som missat den men ni andra, det är inget nytt så ni slipper titta.

15 kommentarer

 1. Är det månne de tyska korvarna som är orsaken till förstoppningarna 🙂
  Jag har inte så mycket på plussidan när det gäller min Gösta Katt, men han har i allafall vett att kräka upp hårbollarna på lättorkat underlag ;-D
  Gomorron

 2. Ha ha vilket snuskprat! Nu blir det verkligen en riktig snuskblogg och jag tycker inte det ska särskrivas.

  Annonserna i tidningen Land, som vi har haft i många år, är ofta festliga. Antagligen är det inte snällt att le åt dem men det är omöjligt att låta bli.

 3. Nu kommer jag tillbaka som en sämre repris 😉
  Svar ang A-kassan: Jag tror också att många handläggare sitter i kläm och egentligen inte kan stå för det regelverk de styrs av, men den här handläggaren var både syrlig och ironisk och det är oacceptabelt!

  • Klart man ska tänka på vad man säger och inte vara sån. Jag bara tänkte att det var en sak jag kunnat sagt och tänkt att det skulle tolkas utifrån att jag vill att saker ska vara smidiga och smarta.

 4. Förstår inte varför toaletterna är konstruerade så. Väldigt fånigt!

  Gräset är rena delikatessen har jag hört så Miss E tuggar i sig ordentligt hon med. Kräker naturligtvis på bästa mattan också.

 5. 4U2

  Tack för skratt! Förvånades också när jag på 80-talet var i Berlin och fann dessa ”annorlunda” WC:n! 😉

 6. Någon sa åt mig att hundar tycker inte om när det stänker kräk på frambenen…därför kräks de gärna på mjuka underlag där kräket inte stänker omkring.

  Det där med Land och Jehovas Vittnen var rolig info. Sånt som är onödigt vetande och kan rädda en tråkig konversation på en fest. Tackar för den!

  • Nu var det några år sedan jag kommer över en Land sist men där var ofta annonser av typen JV-broder söker.

 7. Haha, jag har också funderat på det där med djurs kräk. Why spy just på mattan liksom? En hämnd för något? 😉

 8. Jag har ju liksom tanken egentligen när det kommer till kräket att det förmodligen är skönt att stå lite stadigt. Grepp för tassarna när man krampar ur sig.

 9. irrhönan

  Sist Terroristen spydde kaskader så lyckades jag faktiskt få ut honom, så han kräkte på trottoaren. Lättare att spola bort!! 😉 Och uäck, så äckligt det är.

 10. Ja det var en massa kloka funderingar en söndagsmorgon.
  Hunden är helt underbar när han äter hallon.

 11. Herta

  Haha tidningen Land…hade jag ingen aning om att det var ett forum på detta sätt som Du skriver.Minns däremot när jag och en tjejkompis läste land, när vi en sommar var uppe i Jämtland. Våra söner som då var i yngre skolåldern hade hittat kontaktannonserna och läste högt för sina mammo. Vi hade jättekul allihopa åt detta.

  • I de till synes lugnaste vatten…

 12. Vilka filosofiska tankar sådär på morgonkvisten. Den tyska toakonstruktionen är utmärkt – NOT. Man får inget vatten mot baken vid plumsandet, däremot är det en konst att inte hamna med både fingrar och toapapper i skiten när man… ja…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: