Jo
Svickova är alltså nötstek i gryta brynt och sen slänger man i en massa rotsaker. Rotsakerna mixas till sås med grädde och citron. Det andra är bömisk brödknödel. Schmasken till sista slicken.
Annonser
- Posted in: Recept
Grytor gillar jag. Man behöver inte passa hela tiden, det är gott (och det blir ofta rester som oxå är gott)
Hej
Jag kollade dina fina foton och skäms nästan lite över hur få platser man egentligen sett här i länet.
Hälsningar
strömma på Frösön
Det låter himla exotiskt!
Hur dags ska vi komma 😉
Det låter supergott, men knödel… Vad exakt betyder just knödet?
Sv. Det hade kunnat varit Djurö, men vi är på Bergendal. Antingen det ena eller andra stället om jag förstått det rätt.
Schmaskens … måste vara det absolut rätta ordet. Så kändes det i mina smaklökar bara av att läsa …
Kram!
Tack för den förklaringen! Lät ju supergott när man läste tillredningssättet också 🙂
Jag kommer att experimentera lite med det där att mixa medkokta grönsaker tror jag. Vi har en god vän (tysk) som brukar göra det i olika varianter, ofta med mycket lök o vitlök i och rödvin förstås.