Frunatmaken's Blog

joorå så att men – näe berätta

Jo

Svickova är alltså nötstek i gryta brynt och sen slänger man i en massa rotsaker. Rotsakerna mixas till sås med grädde och citron. Det andra är bömisk brödknödel. Schmasken till sista slicken.

Annonser

8 kommentarer

  1. Grytor gillar jag. Man behöver inte passa hela tiden, det är gott (och det blir ofta rester som oxå är gott)

  2. Hej

    Jag kollade dina fina foton och skäms nästan lite över hur få platser man egentligen sett här i länet.

    Hälsningar
    strömma på Frösön

  3. Det låter himla exotiskt!

  4. Hur dags ska vi komma 😉

  5. Det låter supergott, men knödel… Vad exakt betyder just knödet?

    Sv. Det hade kunnat varit Djurö, men vi är på Bergendal. Antingen det ena eller andra stället om jag förstått det rätt.

  6. Schmaskens … måste vara det absolut rätta ordet. Så kändes det i mina smaklökar bara av att läsa …

    Kram!

  7. Tack för den förklaringen! Lät ju supergott när man läste tillredningssättet också 🙂

  8. Jag kommer att experimentera lite med det där att mixa medkokta grönsaker tror jag. Vi har en god vän (tysk) som brukar göra det i olika varianter, ofta med mycket lök o vitlök i och rödvin förstås.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: