Frunatmaken's Blog

joorå så att men – näe berätta

Idag Arlanda

Så får det bli. Ibland när jag är bitter eller bara har läst lokalbladet tycker jag att den här ”stan” jag bor i är i överkant liten och rätt meningslös att bo i. Jag tillhör den sorten som antingen vill bo helt avsides eller också i en stad med minst två affärer av varje sort. Jag gillar att kunna gå på bio utan att alla grannar och frissan känner till det och att dessutom om jag skulle vilja gå på bio ha mer än några kvällar i veckan att välja på och gärna mer än en film. Det gör inget om bänkarna sitter fast så pass i golvet att man slipper gung när grannen rör sig heller. Jag gillar att kunna gå till nästa sportaffär om jag inte får hjälp på den första. Sådan är jag. Jag vill ha en lokaltidning som inte gör stor nyhet av att någon i lokalbefolkningen varit på casting till ”Whipeout”, inte ens kommit med än så länge utan varit på casting. Eller så vill jag bo i skogen, det skulle också funka. Att bo med stadens eller landsbygdens alla nackdelar men inga av dess fördelar, näe. Vem då jag, bitter?

En fördel finns det dock. Det är lätt att ta sig härifrån. Det ska jag idag. Jag ska ta mig en sväng ner på Arlanda och möta lillebrorsfamiljen. De kommer från Colombia med en alldeles ny lillasyster idag. En massa timmar ska de vara just på Arlanda i eftermiddag och då ska jag passa på.

Annonser

8 kommentarer

 1. Jag är nog en asfaltbonde och måste ha ett centrun inom 5-10 minuters gångavstånd. Dessutom ska en storstad ligga inom 15 min med bil. Skulle få lappsjuka annars. Så jag förstår dig helt och hållet. Men ha det så bra på Arlanda (Sky city bör falla dig i smaken) och det nya barnet!

  • Sky city har jag sett för mycket av under åren. Förr i världen slog jag ihjäl ton av tid på Arlanda. Ensamhet och avskildhet har jag inte problem med alls. Det just det här varken det ena eller andra som går mig på nerverna.

 2. irrhönan

  Men å, så mysigt med ett litet brorsbarn!

  Och apropå lappsjuka så trivs jag förträffligt i urskogen (läs: de norrländska skogarna) men också i storstan. Och bor i en by där alla vet om man råkar göra nånting fånigt dumt. I storstadens utkanter. Passar mig perfekt.

 3. Grattis till det lilla barnet!

  Jag trivs i min lillstora stad. Eller, egentligen är den ju bara liten. Men inte pluttig. Det räcker. Och vi har två sportaffärer. Och bio hinner jag aldrig gå på. Och lokalblaskan läser jag inte… Så det är nog därför det funkar!?

 4. Så mysigt med ett syskonbarn till. Minns så väl när lilla söta systerdotter kom hit och vi träffade henne första gången… Kan inte fatta att det snart gått två år!

 5. Men så skönt att dom äntligen kommer hem! Klart du ska passa på och gosa där på Arlanda!

  Jag trivs bra i min ”lagom-stad” där det i princip är gångavstånd till allt. Däremot får jag spel när det blir augusti – tokvarmt och alldeles för mycket folk! Då brukar vi passa på att åka till Sverige en stund 🙂

 6. ullebengtsson

  Grattis till din nya släkting! Men jag får lite svårt att andas när du beskriver stället där du bor.

 7. Kul med en ny liten släkting, förstår att det är spännande.

  Kan bara hålla med om önskemål om boplats. Så känner jag det också, antingen rena rama bonnalannet eller också en större stad. Stockholm innerstad skulle jag lätt härda ut med. Nu bor jag på landet och gillar det också, det har många fördelar. Men det där mittemellan är inget alternativ.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: