Frunatmaken's Blog

joorå så att men – näe berätta

Bloggutmaning

Annieverse vars blogg jag började läsa när hon bodde i Sydkorea har utmanat mig. Jag minns speciellt ett av hennes inlägg från den tiden då jag utan att lämna spår smög runt och läste. Inlägget handlade om att köpa ägg när man inte kan läsa på förpackningen. Med risk för att jag minns helt fel men … Sockerkaka skulle bakas och ägg köpas för ändamålet. Det var bara det att i Sydkorea kan man visst få sina ägg färdiga med vitlökssmak eller redan kokta.

Själv utmaningen då:

1. Varför började du blogga?

Mest för att jag ville se om jag tordes. Att skriva saker som någon annan kan läsa kändes modigt. Jag minns att jag dröjde ganska länge innan jag vågade kommentera och lämna spår efter mig. I vissa fall kan jag vara hämningslöst modig och med annat rent fjaskig.

2. Vad har du för mål med bloggen?

Något mål finns inte. Jag gillar bara att skriva, jag har fått många goda vänner här, mina tankar blir tydligare för mig om jag skriver ner dem publikt. Ibland vill jag bara dela något skoj jag kommit på och ibland är jag mer allvarlig. Min blogg spretar förmodligen alldeles för mycket för att bli stor. Jag spretar också. Jag är en tramsig djuping, en godhjärtad bitch, en energisk latoxe och en social enstöring bara som några exempel.

3. Vilka bloggar följer du?

Ganska många. Nu var det länge sedan jag gjorde något åt länklistan annars borde det synas där. Gemensamt har det att de människor som skriver dem känns som riktiga människor. Klart att vi alla sovrar lite i vad vi skriver om oss själva men ändå. Levande komplexa människor med upp och ner, sådan bloggar vill jag läsa.

4. Vad har du för favoritfärg?

Jag har en obesvarad kärlek till höstens färger. I varma gula toner ser jag mest ut som om jag är svårt sjuk men så snyggt jag tycker att det är på andra. Rost, orange, grönt och gult. Själv är jag mest klädd i svart och grått med lite vinrött och blått tror jag.

5. Vad har du för favoritfilmer?

Jag somnar alltid när jag ser film. Jag är en riktigt usel filmtittare och värre och värre blir det.

6. Vilka länder drömmer du om att besöka?

Jag har nog inget drömland som så. Jag gillar att resa, det är inte det. Jag har en massa Europa till och med oupplevt. Så längtar jag alltid till Tjeckien. Där känner jag mig hemma. Transibiriska järnvägen skulle jag vilja åka en gång och så Hurtigrutten förstås. Jo, så skulle jag vilja se Nya Zeeland.

Skicka vidare var det:

Eftersom jag varit lite ”omed” och inte riktigt har koll på var den varit, säger jag har du inte fått den så ta den.

13 kommentarer

 1. Jag känner mig besläktad med dig … trots att vi kanske ändå är väldigt olika . Det är det här spretiga som förenar … att man kan skriva om det mesta, högt och lågt, allvarligt och mindre allvarligt, t o m flamsigt. Och att vi skriver personligt , visar upp oss som vi är … utan förklädnad. Jag gillar din blogg jättemycket och det var roligt att läsa den här utmaningen. Kanske antar jag den jag också … kanske …

  Kram!

 2. jag minns själv hur trevande jag var när jag började blogga
  Sv: vill vovven alltid ha sin frukost så där tidigt?
  kramar

 3. Trevligt att få läsa mer om dig. En del känns nytt medan en del känns gammalt och välbekant för så blir det på något vis. Man lär känna varandra och bildar sig en uppfattning om personerna bakom bloggarna.

 4. Jätteroligt att läsa mer om dig. Jag låter den ligga kvar. Jag skrattade högt när jag läste att du somnar till alla filmer. Jag har inte sett en film färdigt på många år 🙂

 5. Det där med att rannsaka sitt eget bloggande är roligt, men jag hinner inte just nu, det får komma ibland när det finns tid till eftertanke. Kul att läsa om Dig.

 6. Shit… nu fick jag komplex. Jag har också gjort denna utmaningen och mina svar var inte alls lika intressanta som dina… Morr

 7. Med risk för att (som vanligt) vara gnällig 🙂 Angående din länklista: tre av de fyra bloggare jag klickade på har ju skyddade bloggar?

  • Hoppsan, jag ska kolla.

 8. Himla kul att läsa mera om dig och många andra, men själv är jag en riktig tråkmåns och fegis och vill inte vara med att leka ”utmaningslekar” 😉

  Men jag delar gärna ut en kram!

 9. Kul att läsa mera om dig själv som person. Förstår att du gillar att ”dokumentera” dina tankar – å du: du skriver väldigt bra och har en salig blandning!!!!

 10. Annieverse

  Hahaha, de där äggen, jag minns det som om det vore igår 😉
  Vad roligt att du svarade! Det där med ”levande komplexa människor med upp och ner” – ja precis, det är deras bloggar man värderar högst.

 11. Bara älskar din spretiga beskrivning över vem du är! 🙂

Trackbackar

 1. Vad kul det är ändå att blogga … « SKATANS TANKAR

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: