Frunatmaken's Blog

joorå så att men – näe berätta

Saker som kan göra mig på dåligt humör

Maken är en sån sak. När jag håller på i tvättstugan och han absolut vill att jag ska städa akvariet i stället för att han vill ha sällskap när han monterar nygammal vardagsrumslampa, då blir jag inte på dåligt humör. När han sen tar min hink som jag ska kånka friskt vatten till akvariet med och gör något annat någon annanstans och jag får ut och jaga en annan hink. Då blir jag däremot grinig.

Tjänligt åt honom att bonussonen satte dit honom så totalt i förmiddags. Vi hittade en massa prydnadssaker i ett skåp. BS och jag kom fram till att de inte var så mycket till prydnader längre. Att slänga saker är däremot inte populärt hos maken. BS gjorde en fuling och sa: ”Du pappa, kommer du ihåg en trearmad vinröd ljusstake vi hade när jag var liten?” Så sa han och hans far svarade: ”Näe, det kommer jag inte ihåg.” ”Den var av porslin eller keramik eller så.” fortsatte BS. Ingenting som hans far kunde dra sig till minnes alls. ”Vad bra!” sa BS ”Då har den inget affektionsvärde, utan då kan vi alltså slänga den!” Ägd! som det heter på ungdomska om det inte redan heter på något annat vis bland ungdomsmänniskorna nuförtiden.

Annonser

14 kommentarer

 1. 😀 Ägd!!!! 😀

 2. Klok BS Du har.

 3. Vad smart BS var! Konstigt att det är din gubbe som håller hårt i grejerna, det brukar annars vara en tjejgrej.

 4. Väldigt smart av BS!
  Det här ”tricket” ska jag genast omsätta.
  Äntligen kan jag röja ut lite!
  Visst är det ”gubbar” som samlar
  ”bra å ha” grejjer!!

  • Ja, enligt min erfarenhet är det män som har svårast att slänga. Svårare för att löpa nytt också iofs.

 5. Jag antar att antal prydnadssaker minskades i gömmorna! En behaglig känsla brukar infinna sig efter sådana beslut… Jag hoppas att även din make har en behaglig känsla av att han kunde gå med på att kassera saker ha inte mindes…::-)

 6. ÄGD 🙂 … jag instämmer vare sig det heter så numera bland ”ungdomsmänniskorna” eller något annat …

  Jag vet ju vad du menar…

  Ägd!

  Kram!

 7. Ord som ”ägd” och ”värt” s.k . ungdomsspråk har jag lite svårt för. Men jag kan förstå känslan i ovanstående meningsutveckling, 🙂

 8. Jag slänger utan att fråga. Det man inte vet ha man inget ont av 😉

 9. Gun

  Hahaha. smart av sonen. Slänga och rensa är så skönt!

 10. HA!!!

 11. Klipsk kille, känner sin far!
  Fast här är det jag som har svårt att slänga och jag ångrar att vi skickade iväg ett antal grejer från mammas hem. Och slänga gör jag def inte, jag åker till Röda Korset med dem så det blir nån nytta med eländet, men det kanske är nåt sånt Du menar med att slänga.

  • Jo, allt som överhuvudtaget kan tänkas vara till nytta för någon annan hamnar på Kupan. Ytterst lite går i soporna. Där hamnar mest trasiga strumpor av det som rensas ur skåp och lådor.

 12. Det där samlandet sitter nog inte i könstillhörigheten. Min mor är samlare av stora mått, min pappa slängde så fort han kom åt. Den Förra Mannens far var en som hade saker för man visste aldrig när man behövde en sån…medan hans son slängde så fort han kom åt. Kanske därför det inte höll mellan mig och den förra….? Vi var båda såna som rensade…kanske rensade vi bort varandra?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: