Frunatmaken's Blog

joorå så att men – näe berätta

Tomten

Jag vill ha en tokstark pannlampa. Jag håller på att få ett spel på att försöka rasta hunden utan benbrott i detta mörker. Hur gör alla andra. Ptjaa, här på trakten är vår vovve den enda hund som verkar behöva motion och rastning även i skitväder under svinnovember. Inte en jycke ser vi på vår runda. En solig eftermiddag i maj möter vi minst fem.

16 kommentarer

 1. Claes Olsson!!!!!!

 2. Hoppas du får en pannlampa, det finns fler användningsområden än hundpromenader. Man kan läsa i sängen utan att störa sängkamraten alltför mycket och man kan springa (lite försiktigt) i mörkaste skogen efter mörkrets inbrott.
  Vill inte rottisen ha en pannlampa till sig själv också? Eller räcker det med ett fantastiskt luktsinne i mörkret?

  • Han är lite om inte mörkrädd så i alla fall mer på sin vakt i mörkret.

 3. Polisficklampa! Lyser upp omgivningen så det ser ut som dagsljus. Jag hade en Maglite ficklampa som var helt enkelt suverän…men den blev kvar i bilen som jag krockade och sedan skrotades. Den bästa lampa jag haft. Vet ej om de finns som pannlampor.

 4. Pannlampor är ovärderliga! Man slipper trampa på spindlar och ormar i regnskogen, och dessutom kan man läsa i tält 🙂
  Dom funkar nog suveränt på hundprommisar också!

 5. Jag trevar mig fram i mörkret och känner alltid en risk för att snava. Kanske borde man ha en lampa?

 6. hmm var är alla vovvar då? Ungefär som i en viss slalombacke, inte en kotte förutom jag sviniga januarikvällar, plötsigt flera hundra en solig sportlovsdag?!
  Själv har jag i vissa fall reflexväst på både mej och vovve, inbyggda, infällbara broddar i skorna. Vovvan har förhoppningsvis fyrtassdrift.

 7. Annieverse

  Köp ingen lågenergilampa bara, fnissfnissfniss (tänker på diskussionen på Twitter härförleden…)

  • 10 år står det på kartongen. Tro det säger jag som byter lampor ungefär som förr fast dyrare.

 8. När jag hade häst hade jag en pannlampa, men det blev nästa svårare att se. Eftersom man rör sig hela tiden så hinner inte ögat ställa om mellan ljus och mörker.Men det kanske funkar för dig. Annars för du lära hunden att hålla sig – länge…

 9. Håller med Tomtan – jag köpte också en på Clas Ohlsson och den är riktigt, riktigt bra, speciellt till det priset: under 50 spänn.

 10. Gubben har tokstarka pannlampor, flera stycken. De är ovärderliga. Han har köpt på vår järnaffär tror jag.

 11. Samma fenomen här, bara jag och hundtjejjerna ute i
  ”hundväder”!!
  Solcellsladdad lampa från IKEA lyser upp vår väg!

 12. Hm, ibland känner man sig väldigt ensam då man är ute i regnet, jag håller med. Där jag går finns det skönt nog lampor. Lycka till med letande efter pannlampa. Låter som en bra och klok investering!

  • Med vovven med känner jag mig inte ensam eller rädd ett enda dugg. Leda mig rätt i snubblig terräng, låt oss säga att det är ett kompetensområde där hunden har utvecklingspotential. Nån vidare ledarhund är han inte än.

 13. Tomten var snäll och gav mig en superbra pannlampa, med flera olika ljusstyrkealternativ för 6 år sedan. Då var det mest för att jag behövde ha lätthanterbart ljus för att bära in ved via den kolsvarta vägen från ve´bon. Men raskt kom jag på att detta var ju kanon vid strömavbrott också inte minst för att bekvämt läsa böcker. Användes i stormens spår häromdagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: