Frunatmaken's Blog

joorå så att men – näe berätta

Intensivt

Vi har varit hos svärfar i helgen. Som tur var kunde ett av bonusbarnen ta med en pojkvän och hänga på upp. Svärfar ska få komma på kortidsboende några veckor och behövde all distraktion han kunde få. Han gruvade sig en hel del. Äntligen ska det dock bli av, hans badrum ska renoveras. Badkaret som han inte kan kliva i och ur själv ska ut och ersättas med dusch. En mindre halkig matta ska läggas in. En toasstol som inte är sjuttiotalslåg ska på plats och på det hela taget kommer det att bli så bra när det är klart. Under tiden ska han på korttidsboende till en grannby. Stället har gott rykte både när det gäller mat och personal. Det kan bli hur bra som helst, risken finns att han inte vill hem mer men det får man väl räkna som ett bekymmer att ta tag i senare i så fall.

Under tiden ska där också sättas in ny kyl och frys och en ny spis. Bägge dessa har länge visat tecken på att inte vilja delta så speciellt aktivt i verksamheten i huset. Enligt principen hellre säga upp sig än bli uppsagd tog spisen och skaffade sig en kortslutning i lördags. Med ett poff och en del röklukt tog den med sig de flesta av huvudsäkringarna när den la ner verksamheten för gott.

Skönt att ha lite liv och rörelse i huset när sådant händer. Jag tror inte att han hann med att oroa sig som han nog kunnat göra om han varit ensam. Fyra människor och en hund gör sitt till för att skingra tankar.

Igår for vi förbi staden vid fjällets fot. Att vara så nära brorsfamiljen utan att svänga förbi går inte. Några mil hit eller dit för en norrlänning är inget man så speciellt bekymrar sig över. Lilleman är hemma i stan. Han och hans A kom också dit så där blev också stugan överfull. Lille brorsonen la rabarber på storkusinen med flickvän så dem fick man knappt se. Lillkusin skulle egentligen gått på bio med en kompis och hans familj och sin mamma. Det där med bio var inget han valde bort för mer tid med Lilleman. Tänk att få betyget roligare än bio. De ångade förbi ibland på sin lejonjakt under tjo och tjim. Vi andra blev roade av brorsdottern och hennes charmerande nosrynkningar. Att man kan vara så kommunikativ utan att kunna prata, fantastiskt.

Tungt var det sen att köra i mörkret. Väl framme var jag så trött att jag liksom inte ens orkade gå och lägga mig. Det var min helg det i kort sammanfattning.

Annonser

10 kommentarer

 1. Skönt att svärfar får det lite ordnat omkring sig. Kanske blir det så att han trivs bättre på korttids än hemma.. 😉
  Har du sovit ikapp nudå??

  • Nu har jag sovit!

 2. irrhönan

  Hoppas du fick sovit ut!!

  SKönt med liv och glam omkring svärfar när bekymren hopar sig. Människor omkring en är viktigt.

 3. Full fart för dig i helgen! Precis som du skriver ang din svärfar så vet man aldrig, han kan trivas så utomordentligt bra att han stannar på korttidboendet, det har hänt förr. Men troligtvis så vill han nog hem för att se vad som hänt med hans hem. Jag kommer så väl ihåg när min farmor skulle få tillfixat i huset efter det att hon hade fått sin stroke, så mycket som var onödigt men när allt var klart så var hon mycket nöjd.

  Ha en bra måndag!

  Kram

 4. ullebengtsson

  Intensivt, sa Bull. Tur att svärfar har er, hur GÖR människor som är helt ensamma?

 5. Oj, jag blir alldeles matt av din helg! Hoppas att korttidsboendet blir bra. Jag har börjat blogga igen.

 6. Säg som så: du har iaf inte haft tråkigt! Svärfar lär nog gilla sin nyrenoverade lägenhet. Inte alls så dumt med nya vitvaror;-)

 7. De va mycke på en helg!!!!

 8. Vad skönt att få det tillfixat på det viset.

 9. Det vore nog inte fel om svärfar fick en sån där automatisk avstängning på elen också. Det har räddat många hus och många liv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: