Frunatmaken's Blog

joorå så att men – näe berätta

Det här med stressen

Jo, så är det lite med hunden att han lätt går upp i varv. Är man en vakthund och ens förfäder har varit det sedan romarrikets dagar så det klart att det sitter djupt. Man behöver ha koll på omgivningen, hela tiden. Veterinären sa en annan märklig? sak också. Hon sa att den här sortens arbetshundar blir stressade av att sitta på undersökningsbordet för att få hjärtat lyssnat på. Hon sa att de känner att man förväntar sig något men begriper liksom inte att det räcker med att sitta still en stund.

Lite så är det. Att attacken kom efter en helg hos svärfar är inte alls konstigt. Vi var många där som gick ut och in och fram och tillbaka. Alla upptagna med en massa olika sysslor. Dessutom en massa matrester som omärkligt hamnar hos hunden om han vaktar svärfar ordentligt. Inte alltid det magsnällaste heller. Till det lite mindre träning och motion som kan ge utlopp för stressen.

Ja, vad kan man säga? Visst låter det bekant på nåt sätt? Som ett liv en och annan människa också lever. Vi försöker hålla koll på saker som vi inte styr över. Försöker vara duktiga och göra det som förväntas av oss även när vi inte förstår vad det är eller hur vi ska göra. Äter för mycket krafs och springer för lite i skogen. Jo som sagt, det låter lite bekant.

Annonser

5 kommentarer

  1. Gun

    Tänk att hundar kan vara såna också, och få samma sorts stressrelaterade problem med sina kroppar som vi.

  2. När du säger det så här så känner man ju att det nog inte är så stor skillnad på hundar och människor (tyvärr)

  3. Vad var det ja sa igår;-)

  4. Men stackars… Inte kul att vara stressad sådär…

  5. Det är precis som med barnen när man har varit och hälsat på någonstans: för mycket sötsaker och för lite aktivitet=spatt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: