Frunatmaken's Blog

joorå så att men – näe berätta

Olika

I DN läser jag om Nordkorea. Jag tänker på att jag läst en gång att det på tv där varje vecka visades ett program med titeln ”Att klippa sitt hår i enlighet med en socialistisk livsstil”. Så långt hår som ”Den käre ledaren skulle inte männen ha och som kvinna gällde visst långt hår. Det närmaste vi kommer här är väl ”Frisörakuten” där en ilsken frisörska tar över nergångna salonger en vecka i bästa ”Arga kocken”-stil.

Lokalbladet domineras totalt av en kommande butiksetablering. Lite märkligt att det är så stort, vi pratar inte Ikea men, jo, även jag tänker att det ska bli kul att det händer nåt. Bara det faktum att det ska byggas lite istället för att rivas är ju kul. Innan jag flyttade hit hade jag inte tänkt på att man till och med kan sakna byggkranar. Lyckas det bli lite mer fart i stan är det sannerligen på tiden.

Vad vill jag ha sagt med det? Ingen aning egentligen. Jag tror det var någon kontrast som hakade upp sig. För övrigt vaknade jag med en alldeles pirrig och förväntansfull känsla i kroppen. Jag hade drömt att jag skulle städa kylskåpet. När man blir pirrig av såna drömmar undrar man om det är medelåldern eller det stora vanvettet som slagit till.

4 kommentarer

  1. Jag satt alldeles nyss och fnissade åt en blogg med Kim Jong Il som tittar på saker. Säger mycket om honom och om det Nordkoreanska samhället. Här är länken http://kimjongillookingatthings.tumblr.com/

  2. Det sistnämnda, helt klart och som sagt alldeles för mycket (fri-)tid;-)

  3. Skoj med nyetableringar i ”glesbygden”;-)

  4. Ha ha… pirrig av att städa i kylskåpet! Den var bra! Ska träna på det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: