Frunatmaken's Blog

joorå så att men – näe berätta

Då är det dags igen

Smällare och fyrverkerier. Vovven här är inte skotträdd. Det konstaterar vi ibland och njuter av det. Förra hunden var en extremt skotträdd golden. Han låg från tredjedag jul till dess skolan började igen och skakade under ett bord om man inte tagit bilen och kört honom långt ut till skogs. Rejält drogad och långt ute till skogs kunde det funka. I stan fanns det alltid lite krutlukt kvar om det inte t o m fanns nån unge var pyroteknik inte tagit slut och som skulle bränna av nåt på trettondagsafton.

Det vore ok om det då bara smällde de där timmarna kring nyår. Några timmar kan man dra för persienner. Man kan har rastat ordentligt och spela musik lite högre eller så. Däremot kan man inte leva sitt liv som hundägare så i flera veckor utan att bli sliten. Vad själva det skojiga med alla dess småsmällare är har jag heller aldrig begripit. Ett stort snyggt fyrverkeri är väl en sak men detta fjutt som bara låter?!?

Borde det inte vara möjligt att bara förbjuda eländet?

Annonser

13 kommentarer

 1. Håller med du!
  Nu har ju inte vi några problem, då vi bor på landet, och smällande sker runt tolvslaget, vilket går att kamoflera med radio och annat!

 2. Jag tycker att smällare bara ska skickas upp några timmar runt tolvslaget,,,,,
  Här stod i GP någonting om att man skulle skott-träna sin hund hela året. Ha en knallpulverpistol, som man avfyrar när det händer något trevligt. Exempelvis matdags och andra trevligheter.
  Hmmm….undrar om det hjälper.

 3. Jag hatar smällare och raketer. Katten ligger och darrar under en säng och jag står i köksfönstret och är rädd att raketerna ska träffa huset.

 4. Gun

  Visst är fyrverkeri vackert, men ett sånt himla onödigt slöseri och skrämmande för djuren så jag skulle föredra om det blev förbjudet.

 5. När jag gick i skola så fick de barn som inte firade jul smällare som ”plåster på såren” av sina föräldrar och då smällde det från jul och fram…

 6. Min egen Pälskning är inte heller skotträdd men tjutande och visslande smälllare på nära håll kan vara lite läskiga! Förbjud skiten!!!!

  Gott Nytt År på er alla!

 7. Skönt för er att han inte är skotträdd, men det är synd om alla stackars djur som lider så här års… Fyrverkerier är ju fina, men bara smällare? Sååå onödigt. Snacka om att bränna pengar – bokstavligen!

 8. Håller med dig och inte bara för hundarnas skull faktiskt. Dessa grova ”ensamma” smällar i två veckor ger liksom ingenting. Ett fint Nyårsfyrverkeri är ball och det vill jag inte heller vara utan.
  I år har det varit förvånansvärt tyst här i området faktiskt. Undrar om de har laddat allt krut till imorgonkväll. Gott Nytt på dig!

  • Näe, det är inte bara för hundarnas skull. Det blir bara så extra påtagligt med skotträdda djur i huset. Men även för gamla, småbarn, människor med krigserfarenheter vars minnen kommer upp … Det kan man köpa om det är ett vackert fyrvereri och under en begränsad tid men inte annars.

 9. Ja, man kunde väl nöja sig med ett gemensamt fyrverkeri på nyårsnatten i staden, byn eller kommun man bor i. Smällare är ett jäkla ofog …

 10. Några timmar runt 12slaget är helt OK…. Men resten….. Gott Nytt År!

 11. Folk måste ha för gott om pengar som har råd att köpa smällare och sprit. 🙂 Ingen bra kombination, för övrigt.
  GOTT NYTT ÅR!

 12. Visst är det ansträngande med alla som känner att de måste smälla raketer i tid och otid runt nyår. Higgins är inte förtjust alls i den tiden så det blir jobbigt att inte kunna planera sina promenader. Nu hoppas vi att det är över, eller i alla fall att det värsta är det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: