Frunatmaken's Blog

joorå så att men – näe berätta

Så ska jag vara mer arg

Bonusmågen kan inte komma in på en utbildning han sökt. I hans kvotgrupp finns det nämligen så få att det inte blev en enda plats till dem i den kvotgruppen.

Jamen vad är det för dumheter att man liksom kommer helt sist hela tiden oavsett betyg för att inte tillräckligt många andra med gymnasiebetyg utomlands ifrån sökt just den utbildningen? För att komma in på den här kursen skulle han alltså behöva ett gäng sökande med utländska gymnasiebetyg så att deras andel av det totala antalet platser på kursen blev sådant att det räckte till att det proportionerligt skulle bli en sådan plats. Är han ensam i sin grupp blir det ingen sådan plats någonsin. Fullt behörig, med svenskt medborgarskap, utmärkt svenska och goda betyg, spelar ingen roll så länge det inte söker in andra från den kvotgruppen.

15 kommentarer

 1. Knepigt det där systemet..kan inte så mycket om det egentligen…men jag vet att det fungerar på ett..ja..knepigt sätt helt enkelt….!

  Hade en tid för några år sen då jag sökte in på olika skolor…ett annat system då förstås..men minst lika knepigt…kvotering hit o dit där också men på annat vis…!

  Nä..jag skippar allt sånt som övergår mitt förstånd..lika bra…tar en sockerdricka istället 😉

  Ha de fint 🙂

 2. Högskoleprovet borde ge honom en extra chans!

  • Jo och det finns även utbildningar på andra håll i världen. Min poäng är att det bli lite fånigt att man aldrig kan komma in på sökt utbildning om inte många i samma kvotgrupp söker. Att det inte handlar om de egna meriterna.

 3. Jo, det låter litet sjukt. Men det är mycket som är sjukt i vårt kära Svedala!

 4. Ursäkta men jag begriper ingenting. Det går alltså inte på betyg eller behörighet längre utan hur sammansättningen i gruppen ser ut????????

 5. Men jösses vad knepigt det lät!

 6. låter väldigt knepigt fattar inte riktigt det där

 7. De där var invecklat!!!! Mycket invecklat!!!! Förstod dom själva vad de skrev för regel???? Idiotiskt!!!!

 8. Låter inte bra. Låter konstigt. Ett tips är att göra högskoleprovet. Men ändå…det skulle han ju inte behöva egentligen!

 9. Högskoleprovet kanske som sagt kan ändra hans kvotgrupp, i så fall är det värt ett försök. Det är ett antagningssystem som slår konstigt. Förr kunde man komma in på en massa yrkeserfarenhet men det är nog borta nu.

 10. ??????? Har inga barn, tack och lov;-)

 11. Huh?????

 12. Men vilka konsekvenser det blir av ett knepigt system!

  • Jo det blir ju konstigt om man ska missgynnas just för att det är få i ens grupp. Visst kan man göra högskoleprovet och därmed ha en grupp till att konkurrera i men principen är ju lika dum ändå.

 13. Helt galet och det värsta är att man aldrig fattar hur det funkar och nnu värre att saker och ting ändras.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: