Frunatmaken's Blog

joorå så att men – näe berätta

Inte så dumt

Det var inte så dumt att vara Hos Selma på Spa över födelsedagen. Det hade han räknat ut fint maken. Party blir det sen. Sa jag att vi var på konstrunda också runt Fryken?

Galleri Träsmak

Sen är det ju så att varav hjärtat är fullt … Det är ju det här med vovven. Kalasbra att få nästan egen ingång till hotellet. Visserligen fick man då ett ekonomirum men inte var då det det sämsta hotellrum jag bott på. Helt ok. Dessutom fick vi en liten Bichon Frise som granne som gnällde och ylade en del men det funkade det också. Man hade tänkt till och för oss som inte alltid fixar hundvakt så enkelt var det kalas. Egen ingång så man slapp störa andra, rejäla promenadstråk en vovve som verkligen var snabbt anpassad till hotellboende och ganska på en gång slutade skälla på folk i korridoren utanför rummet. Annars är det så att om man är rottis har man varnat, vaktat och slagit larm sedan romarrikets dagar och det sitter i.

Sen för den kvinnliga majoriteten läsare till denna blogg, jag brukar inte göra reklam och jag har inget extra för att göra det nu heller men kommer ni till Sunne så passa på att köpa underkläder. Shangri La, där fick vi turistinformation, prima badkläder, lust att köpa mer och ett fantastiskt vänligt bemötande. Liksom inte bara normaltrevligt utan helt enormt fixande av karta för konstrunda och tips på promenadställen med hund. Jag gillar när jag får veta var blåsipporna blommar. Sällan lånar jag mig till reklam men nu bara måste jag.

Lite lustigt är det att sist jag turistade i trakterna var allt bara hemskt. Det var den sista gången mina stackars föräldrar tvingade med mig på bilsemester. De insåg nog att en ättickssur tonåring inte är nåt drömsällskap. Jag inser ett antal år senare att allt det hemska nog mer handlade om min inneboende surhet än nåt direkt fel på landskapet. Så kan det gå.

9 kommentarer

 1. ullebengtsson

  Han verkar inte så dum, din make. Underbart verkar ni ha haft, alla tre.

 2. Konstverket – ja det var… konstigt skulle jag vilja säga. Inte riktigt i min smak, då jag visserligen gillar flaskorna men är allergisk mot träkonstruktioner av detta slag. Tror nog att du håller med mig;-)
  Sunne är ju inte direkt världens metropol så allt-i-ett butiken förtjänar din länk. Dessa värmlänningar är bra på sin hemmaplan;-)
  Extra plus för ”separata” djuringångar faktiskt! Å herregud Bichon Frisé är ju bara en grym iten lapdog;-)

  • Den var lite kul där den hängde men inte väckte den lust för hemtagande om vi säger så. Några glas hos en glaskonstnär väckte den lusten men det blev inget sv det heller.

 3. Gun

  Vilken fin överraskning han ordnat för dig, din make.:) Och perfekt att kunna ta med hunden också.
  Helt rätt att göra reklam när man är nöjd med något. Så gör jag också ibland, helt gratis.

 4. Låter riktigt trevlig må jag säga. Tänk att vissa saker är sig lika fast tiden går. Ättikssura tonåringar stöter man på lite då och då och att vara med morsan och farsan är jo botten. Sura kärringar och sura gubbar finns det gott om men det finns absolut ingen som kan vara surare än en tonåring. Då när man är som vackrast och har livet framför sig. Tänk om man kunde förstå varför det är så?

 5. Himla klok make Du har och GRATTIS till födelsedag om jag missat det.
  Konstrunda runt Fryken låter himla roligt, det finns massor av sånt i Värmland. Traditionen av konsthantverk är gammal och gedigen.

 6. heerta

  Tror jag har grattat någon annanstans så inte vill jag överdriva inte men kul att Du haft det bra och den där underklädsstället låter som ett bra ställe. Svåraste klädinköpet brukar vara dessa.

 7. Smart att tänka till för hundägarna. Vi har aldrig bott borta med våra. Inte än….

  • Det funkade över förväntan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: