Frunatmaken's Blog

joorå så att men – näe berätta

Ideellt arbete

När jag som i afton ägnar mig åt sånt tänker jag på min bror. I afton har brukhundsklubben haft städkväll och vi har dragit bort ris och jag har skruvat bort ett skåp som skulle bort. Min bror han sa en gång på ett bättre kalas, till sin systerdotter, en mig närstående Humla: Du schka passa dig för ideellt arbete – det ligger inga pengar i det. Det är förvisso sant men det är trevligt och hamburgare fick vi.

14 kommentarer

 1. irrhönan

  Ideellt arbete är inte fel alltid. Jag tycker att det kan vara riktigt trevligt!

  • Men medge att det lönar sig dåligt rent privatekonomiskt. 😉

   • irrhönan

    Förvisso!!

 2. Schkulle säga att brorschan har helt rätt. Jag har en kompis som också lägger ner hur mycket tid som helst på hennes hundklubb. Hon bakar, lagar mat, städar etc. För sådant måste man nog ha ett kall tror jag.

  • Ja, alltså det är kul. Vi har fått mer hjälp på bruks än vi lagt ner jobb så på alla andra plan än det ekonomiska går vi plus. Till det kommer att det är rätt kul att vara många trevliga människor som jobbar och äter tillsammans.

   Broderns uttalande var mer en lustighet av typen ”påtala det självklara” än en seriös uppmaning att undvika att ställa upp för samhälle och medmänniskor.

 3. heerta

  Och på detta arbeta har landet vilat. Vi skall nog vara väldigt starka över att leva i ett land där follkrörelserna har varit så starka.

 4. Ja, trevligt kan det förstås vara!

 5. Nej, inga pengar, men massor av trevligheter!

 6. Jag har någon gång sett beräkningar på det ekonomiska värdet av allt ideellt arbete som görs i Sverige och det var enormt. Vi lever visst i ett land med ovanligt många föreningar och alla arbetar som små myror i dem. Jag var idag i ett gott exempel: Röda Korsets second handbutik. Ett antal damer sysslade hela tiden med strykning, uppackning, hängning, kassa osv, men de hade väldigt roligt också. Det är nog belöningen, att ha roligt tillsammans och så behöver inte tempot vara mördande heller utan betalning.

  • Allt beror på vilket ekonomiskt perspektiv man har på saken.

 7. Hamburgare är gott…

  • Hamburgare är gott. Gott är det också med en ren klubbstuga och en lydnadsplan som inte har så mycket sly runt sig. Råkar där blåsa bort en mygga eller två gör det nämligen inget.

   • 🙂 … Ja-a … och mindre fästingar också kanske. Jag har plockat flera på StinaFina redan 😦

    Kram!

 8. Nä..inga pengar i det…men som du och andra skrivit här…en jäddrans massa trevligt istället 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: