Frunatmaken's Blog

joorå så att men – näe berätta

Hemma igen

Så här var det, vi skulle som fira midsommar i Jämtland. Mitt idoga snorande la lite sordin på stämningen för min del. Midsommarafton blev vi hemma. Igår packade vi dock in oss i bilen och drog. Vi var bjudna till Lillemans svärföräldrar och där skulle också Lilleman och hans A vara. Det vill man inte missa. I det hushållet finns också en hund. H, heter han och är en liten rar gosse. De två hundarna har inte fått träffas förut för vi har varit för fega. Nu skulle det bli av. Lite nervöst som alltid men lösa hundar med plats nog att gå undan för varandra så …

Det härjade och badade precis hela eftermiddagen och kvällen. På natten pep vår vovve i princip natten igenom. Han hade skaffat sig svansförlamning av allt badande och svansen hänger just nu rakt ner. Han har haft det förut när han badat för mycket och blivit kall och det finns gott hopp om att det ska gå över även denna gång.

I dag var det två rätt lugna och trötta vovvar. Men dår skulle vi till Döda Fallet och kolla. Solen låg på så att lämna hund i bil kändes inte som ett alternativ. Det som för en människa kan vara rätt ok kan för en lättstressad jycke bli rena träningspasset. Relativt smala spångar, på sina ställen glesa plankor så att man såg rakt ner, upp och ner och nya vännen H och alla människor att hålla lite koll på. Lägg till det möten med både folk och hundar på de smala gångarna. För en hund som gärna vill ha lite luft omkring sig är det lite tufft och mycket att koncentrera sig på och suverän träning. Efter fika på fiket där for vi. Jag skulle kolla om det var öppet på sybehörsaffär i Galleria i Sundsvall och man och hund rastade sig lite mitt i Sundsvall i väntan på mig. Den lille lantisen tycker att stadsliv är lite tufft och att där finns för många duvor också. Men säger ens människor att man ska gå där så ska man väl det.

Behöver jag säga att vi alla är lite trötta men nöjda. Han har fixat det bra åt oss Lilleman, så himla trevliga människor och hund han fixade när han ”skaffade” svärfamilj. Katten som rev till hunden över nosen när han respektfullt sträckte fram den för att fråga om han fick nosa kanske inte just vovven tycker var så toppen just idag men man kan inte få allt. Katten själv såg ut som om han tyckte att den där store klunsen kunde hålla sig hemma hos sig och inte komma där och komma. Lika bra att han får klart för sig vem som bestämmer där på gården.

11 kommentarer

 1. Låter som en toppenhelg trots allt.

 2. Ni fick tydligen är bra helg. Vilka kompisar jyckarna verkar vara. Kram

 3. Men så bra det blev! Bortsett från svansen då. Vanligt när det gäller vår ras…

 4. En kort och intensiv helg ser det ut att ha varit för både två- och fyrbenta:-)

 5. Kul att hundarna kom överens. Gissar att ni såg årets teateruppsättning som hade premiär i döda fallet i helgen. Vi tänkte åka dit senare under sommaren.

  • Det gjorde vi faktiskt inte. Det borde vi ta och göra men det får bli en annan gång.

 6. irrhönan

  Döda Fallet må vara en av de vackraste platser som finns. Jag får akut Jämtlandslängtan.

 7. Synd att Du missade Sven Wolter 🙂 Vi missar nog den uppsättningen i år, tror vi. Men vad kul för vovvarna, nya vänner på äldre dar.

 8. TT

  Skönt att du kom på fötter! Vilket häftigt ställe! Dit måste jag åka i sommar!

 9. Då var du väldigt nära där jag bor, bara några mil bort. Döda fallet är ju lite roligt om man aldrig varit där. Vridläktaren är mäktig och nu har Sven Wolter gjort en teaterföreställning som håller på just nu på Döda Fallet. Jag ska försöka få biljetter och gå och se det.

 10. Vilken helg och vilken träning! Har aldrig hört talas om svansförlamning, stackarn. Hoppas att det är bättre. Jobbigt att inte kunna vifta med svansen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: